Thursday, September 30

Kenangan Sekolah Menengah..

Salam...tadi aku dh cite pasal kolah rendah aku...so skg aku nk cite pasal kolah menengah aku plak...aku mula menjejakkan kaki di kolah menengah iaitu pd thun 2001 di SMK Dato Seri Wan Mohamed..aku masih igt lagi first day aku masuk kelas..aku rapat ngn kwan aku waktu kolah rendah je..maklumlah xknal maka xcnta..aku ade jawatan kt dalam kelas..aku jadi setiausaha..hehehehe....aku yg urus hal ketua ngn penolong....seronok...ble exam aku dpt highmark dalam BM..aku dpt 85..bangga gler arr....lama2 kelamaan aku mla terjebak ngn cinta..aku kapel ngn bdak Form 5..nama dia _____ rahsia la...aku mula abaikan pelajaran cinta punya pasal....ble last exam...aku down..mbik kau..aku nekad dh nk repeat balik exam...aku nk buktikan yg aku blh maju...aku done exam final year....lega....aku boleh naik form 2...aku xsangka...perkara lama berulang lagi..aku kapel ngn bdak sekelas ngn aku....sekali lagi aku down dalam kelas....aku fail teruk...aku mula khayal dalam cinta dia smp aku lupa sekolah aku...nasib aku x terlanjur....form 2 merupakan tahun yg paling buruk bg aku...aku akui aku dh mencemar nama ku sendiri...dh berapa kali aku kene panggil ngn Guru Disiplin...kapel pnya pasal....last2 kami break...last year la kami putus....
aku masuk tahun ke 3 di kolah tu...aku nekad nk ubah hdup aku....aku masuk kelas no.2...
form 3 ialah tahun yg paling best bg aku...aku berada di bawah bimbingan cikgu yg baik,kwan2 yg baik,caring,aku hepi....mslhnya aku kerap xhadir ke kolah...aku lost bnyk subjek...aku xthu nk bt cmner....mujur ade kwn nasihat kn aku...aku ambik kaunseling kat kolah...alhamdulilah...berjaya..aku dpat no 2 dalam exam....aku igt lagi aku ngn kwn aku study gler2 PMR dh dekat..kami pakat motivasikan diri masing2....aku seronok dpat kwn camtu...aku yg khilaf dulu x dengar nasihat mereka...bla PMR tba aku tenang jer,,,mgkn hikmah Allah Taala....bla semua setel....aku hanya menanti result PMR aku......xtenang hidup oooo.....Masa yg dtggu tlah tba.....result time....aku dapat 2B 3C 3D tuhan yg tahu betapa kantoi nya aku.....

Lpas tuhh,aku naik form 4...aku ambik kelas akaun...hmmmmmm hampeh....2 tahun blaja satu habuk pn aku xphm ape bende...nk tmbh lagi aku ambik mate tambahan....hancur kpala otak kau nie....ble SPM aku down teruk....aku malu la nk cite...dh la erkk...
jmpa lagi ye...bye...

Hanna

Kenangan Sekolah Rendah...

 

Sekolah Rendah Kebangsaan Kerunai
Hai...salam semua...hari ini aku nk cerita tentang sekolah aku yg aku  sekolah dahulu...
aku mula menjejaki kaki ke alam persekolahan di SRK Kerunai dr tahun 1996-2000...waktu aku darjah satu aku masuk kelas no.2..waktu darjah satu merupakan tahun yg paling best bg aku...aku masih ingat waktu berbaris nk beli makanan kt kantin...hahaha...dh la pendek...
yg paling best ble dapat RMT(Rancangan Makanan Tambahan) ngn air susu kotak percuma...
subjek paling best...ermmmm..Muzik...apalagi melalak la....aku masih sampai skg 1 lagu tu...  

Rama - rama
Dari ulat jadi kepompong
tidur - tidur dalam gelongsor
dah cukup masa kepompong pun pecah
jadi rama,rama yang indah

rama-rama terbang merata
hisap madu di kebun bunga
sungguh cantik aneka warna
tapi sayang hidup tak lama..   

camtu la lagu dia..masih ingat lagi wajah cikgu yg mengajar aku waktu tu...nama cikgu tu Nor Azlina,kt mane la cikgu skg....pastu aku naik darjah 2..masih lagi di kelas no.2.waktu tu aku dh pandai ckit...mgkn pengalaman darjah satu kot..aku dh pandai menyesuaikan diri..tapi satu je problem aku waktu sekolah dulu aku kerap tak hadir ke sekolah..hahaha..malas bangun pagi punya psal..abah ngn mak dh mls nk teur dh..dorg ckap yg bodoh aku bkn dorg..naik darjah 3 pun sama gak..mlas nk p kolah..sapai kene mrh ngn ckgu..ckgu ckap aku pandai syg la klau x p kolah..bangga pun ade gak..naik darjah 4..aku dok klas 1..ooo xsangka ooo..tapi kene saing ngan pelajar pandai arrr..aku kantoi camtu jew..gagal..tapi pas la naik darjah 5..darjah 5 aku kene kaw2 ngn cikgu..dengan xhadir kolahnya dengan pandainya..hehehehe aku kene hard la..maklum la UPSR dh dekat...dekat pa setahun je lagi....tahu 5 aku blh dkatakan berjaya la...last year di kolah tu...darjah 6..aku sekali lagi masuk kelas pandai...no 1..tapi sayng kelas kami terpaksa di bagi dua...kerana ramai kot..aku turun klas la..blaja pnya blaja..UPSR pn tba..akhirnya dapat la result..aku dapat 1A 2B 1C 1D..malu la...
tulah hasil dari benih yg aku tanam selama 6 thun d kolah tu...
aku dapat naik ke tingkatan 1 jgak....kesian mak ngn ayah aku..
dapat anak berong mcm aku...
dh hbs....salam....
de mase aku cita lg... 

Yang Sempurnakanku - 6ixth Sense

Kaulah bidadari dalam hidupku
Yang selalu hadir di dalam mimpiku
Bunga yang selalu harungi hariku
Anugerah Tuhan yang sempurnakanku
Bila kau jauh
Aku selalu rindu
Bila kau ada
Hatikan berbunga
Ku akan selalu menjadi bintangmu
Menerangi gelap dan mimpimu
Aku setia di sini mengusap tangismu
Menemani sunyi di hatimu

~6ixth Sense~

Wednesday, September 29

Hal aku...

Ini hal aku yg ingin aku kongsi ngn korg yg msuk blog aku.....aku cintakan seorg llaki nama dia...aku knal ngn die pu melalui Facebook.aku yg galak p add die...aku nk add org lain tapi ter-add die..tup2 die approve n bermulalah cinta aku kat die..mla nya aku nk pendam tapi lama- kelamaan tak terpendam Aku cuba nk masuk dalam hati dia...aku try pikat dia...tapi dia gtau yg die xnk ade komitmen ngn aku..frust tuhan je thu..tapi biar la mengenali dia dh mencukupi bagi aku...kami mula nakal2 dalam perhubungan dia mula ajak aku kuar date..ni hari jumaat nia aku nk jumpa ngn die...ni first date kami...aku nk abadikan saat ni bersama die...kalau die terbaca la ni mampus kene bam ngn die..aku cuma nk die thu yg aku amat mencintai die hingga akhir hayat aku....mengenali die dh macam bulan jatuh keriba....aku bahagia bila bersama ngn die...kami suke kami duka die faham aku cma aku yg kdg2 overacting....aku kuat majuk..kuat nangis...die la yg pujuk aku...
...akan aku cintai dia sampai aku menutup mata... 

Tuesday, September 28

First Day berBLOGing

Hari ni first day aku berBLOGing....so aku nk perkenalkan diri aku la....nama aku Rozana' binti Rasdi...umur aku 22thn...aku dilahirkan pada 04/04/1988 di Hospital Gerik....Nama ayah aku Rasdi' b. Lateh...Mak aku plak Khatijah bt.Talib...aku mendapat pendidikan awl di Tadika Islam Jong...Aku melanjutkan pelajaran di Sek Ren Keb. Kerunai dari thn 1996-2000...kemudian aku melangkah masuk ke  Sek Men Keb Dato Seri Wan Mohamed dr thn 2001-2005...kemudian aku.....xkolah dah..mlas mk bebankan klga...lpas tamat kolah aku menyertai PLKN Kem Kampung Baharu Lumut(U)...best..3 bln xjmpa klga....lepas tu aku mula membuat kerja sambilan...aku kerja kat kedai makan,pembantu kantin,mcm2 lg la...cari pengalaman....pastu aku merantau ke Klang...aku jd pembantu taska.....ssah senang aku sorang yg taggung....aku xpnh ssahkn mak ngn ayahku...
skg aku jd pembantu di Cybercafe Ayuman Teknologi....mgkn rezeki aku dh tertulis aku kerja kt sini...dh la.....stop psal aku....

ni pasal klga aku plak....aku ade kakak...kakak ku berkhwin dengan jejaka pilihannya dn dikurniakan 3 org cahaya mata..2 perempuan 1 llaki..tp syg"ku sangka panas smp ke ptg rpanya hujan d tghari"
Abah ngn mak
jodoh diorg xpanjang...diorg bercerai...dan kini kakakku tlh kahwin lain....bahgia la...aku ade 3 org abg yg amat aku sygi dunia akhirat...abg aku yg pertama berkerja sbg boatman di Tasik Banding...
bagi aku dia lah idola aku...berkerja xknal pnat lelah...semata2 nk menampung kehidupan harian kami....abg aku yg kedua juga bekerja di Tasik Banding.....dia ni blh la...ade satu yg aku benci tentang die.....xleh cite la...abg aku yg ke 3..bekerja di Tanjung Karang....loaded la kje die...mklumlah lulusan u.....
die pn bantu sama dalam kehidupan kami....
aku ade adik....satu2nya adik aku dunia akhirat......die skg menuntut di UiTM Arau....die ambik degree banking....die lh harapan klga kami....aku dh xblh hrp dh....bnyk lagi aku nk cite nie....
x tercerita.....

out la...sekian

MY ALL

My photo
Gerik, Perak, Malaysia
tentang orow...full name orow - Rozana Rasdi @ Orow Demilai...dilahirkan di Gerik Perak pada tanggal 04/04/1988..berdarah kacukan Siam..anak ke 5 dr 6 adik beradik..rapat ngn abg n mak..suka merajuk..xpandai nak marah orang..mudah terasa..kuat nangis..suka berkawan..mudah menyayangi seseorang..mudah jatuh cinta tp xpernah serius..suka benda2 yg boleh buat ketawa..layan instrumental..mudah berkawan..sayang sape2 yang anggap saudara...suka layan bolly..movie triller...whatever la...

Rozana Rasdi

Rozana Rasdi