Sunday, June 19

Abah..Selamat Hari Bapa...


Abah ngan Mak

Abah,,,,Rasdi b.Lateh...Selamat Hari Bapa Na (Orow) ucapkan,...Sori xde hadiah Na nak bg...just ucapan dan doa setulus hati Na...Na syg abah...syg sgt2..Jasa abah xterbalas Na...terima kasih abah kerana besar kan Na..Susah payah abah besarkan Na,Tuhan je yang tahu,,,penat lelah abah xterhingga...semata2 nak besar kan kami 6 beradik...sggup ambik upah sana sini...menoreh getah....menukang dan bnyk lg...tu smua perkara mudah bg abah tuk' besar kan kami...Na ngn yg lain syg abah...kami semua syg abah...Dan terima kasih kerana sudi menjadi peneman Mak,,,Khatijah bt. Talib....Na syg abah....Selamat Hari Bapa...

Saturday, June 18

Puas ke Sakiti Orow Lagi....???

Salam...Entry kali nie Orow sakit lagi..Dah bnyk air mata Orow keluar kerana cinta seorang llaki...Tapi kali lg besar dugaan yg Orow terima...Sekali lagi dia curang dgn kawan baik Orow..Siap bgtau Orow yang dia ngan kwn Orow bersebab,,Sebab ape???...kalo dh dasar playboy...Selama ni Orow sabar je bila dgr apa yang org ckp tentang u...Puaskah u sakiti i ???...Orow lupa cinta yg ada....menyesal menyelubungi Orow....Orow menangis....nangis,,,,,nangis,,,,,menangis lagi.........Tu je yang Orow tahu...sakit jgn tanya lagi la...Ni la balasan Tuhan kpd Orow.......mgkn terlalu happy dgn kehidupan......Orow ckp nak berubah tapi Orow masih disitu...Orow wake up Orow wake upppp....jgn down camnie...
Korbankan apa yang ada demi sebuah ketenangan...Orow akan korbankan cinta Orow demi masa depan yang hakiki.....Orow dh bahagia dgn famili CFFM Orow....Orow akui Orow xpandai bercinta,,,tp Orow layak dicintai dan menyintai kan ?????
Salahkah Orow dapat cinta ??? Salahkan Sang Hawa bertemu Sang Adam..??? Tapi dinafikan gejala alam percintaan.....Orow tandus dlm bab cinta....Orow terpaksa bangun sendiri.....Hanya satu yang masih terngiang2 di telinga Orow waktu nie...JANGAN MUDAH JATUH CINTA !!!!! Kata2 Abg Daus,,,,Abg yang Orow dunia akhirat...Dia pantang lihat Orow sedih2.....Orow dh kena kaunseling dgn dia....Mmg...X dinafikan ape yang dia ckp smua nya btol....
Start now.......New Orow...Weeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee........to HB so sorry....I must wake up with my own ways....To u jaga aweksss u baik2....jaga scandal u elok2....jaga hati dorg molek2....Jgn isau psl I....I still ngok ngek lg....Ok...Bye2 to U.....oppsss lupa Happy Birthday to U....sory xde hadiah,,,,


Puaskah - Wali Band

Thursday, June 16

Pedih Si Orow..

Salam...Entry kali nieh orow nak tulis pasal kisah percintaan dalam Camfrog (CF)...Dah banyak yg terjadi pada pasangan kapel dalam CF,tp Orow tidak ambil peduli sbb tidak berlaku dalam diri Orow.tp sebaliknya berlaku jugak...Orow mula rapat dgn sorg user nie,B ( bkn user sbenar)..satu hari si B ni masuk room yg Orow lepak..waktu tu dia tgh sedih..Orow tnya dia kenape sedih,,dia ckp penat n nak stop main cf..Orow bg nasihat kt dia..pastu bermulalah hubungan kami..Orow senang dgn dia..bila Orow on9 dia akan invite Orow masuk room...Cinta tu xdinafikan dh lama hadir tp Orow pendam je..1 hari tu bila Orow on9 dia invite Orow masuk 1 room..dlm room tu ade kami je..Dalam waktu tu la..kami start syg2..hari2 kami lalui bersama..sampai 1 hari Orow dapat tahu 1 rahsia besar tntg dia,,ade sorg user perempuan ni,L ( bkn user sebenar ) gtau Orow yg dia tu playboy...Orow tak tahu nak ckp ape dah..hati tersentak,otak dh xberfungsi,hancur luluh,,sakit tuhan je yang tahu..Si user pompuan nie Orow dh anggap adik,,xsampai hati nak lukakan adik..tp nk buat mcm mner...sakit punya pasal...lagi la kecamuk fikiran Orow..Xthu nak plilh yg mana satu...Sekarang Orow nekad nak sendirian buat sementara waktu,,,Orow nak spend time dgn famili CFFM...Hanya diorg yang ade waktu Orow susah...Kpd B,,kalo u baca nie,,,Orow mintak maaf...Orow cinta u..sgt2 tp bg Orow masa nak hadapi smua nie..Orow xkan lupa jnji,,,Orow akan jaga ID2 yg u bg kat i.. dan kpd L,,,Sis mintak maaf jugak..Sis kena perjuangkan hak Sis...bg Sis masa k...Sis syg L...Love both of you...<3<3
Salam Si Orow..

lagu nie tuk' korg ber2
                                                                    Pedih - Ella

Wednesday, June 15

Sepetang Bersama,,,,,humbles_boyz

Entry kali nie orow nk tunjuk aksi2 HB orow,,,,sepetang bersama Humbles_Boyz :D:D














huhuhuhuhu.....sori~~!!!

Monday, June 13

Si Orow buat hal...

 Aduhh,,,penat bila Si Orow buat hal..first,,login problem..masuk email ngn pasword btol tp x on jgak..pening2..pastu belek punya belek boleh jugak..fuuhhh lega..igt dah kena hack..pastu mula la cari ape yg buat Si Orow jd teruk cam nie..cari punya jumpa jugak..salah template upernyerr...xpe2..dh settle..so Si Orow dh re-new..ok la bg orow...nak tambah pening bila tgok blog org tersyg lagi cantik dari Si Orow...hurmmm..xleh jd nie...orow baru buat blog dia smlm,,tp blog dia lagi cantik dr Si Orow..hurrmm...pandai2..lagi pandai dari orow..seharian sebal,,room di doss pastu masuk xdgr paper,,hurrmmm..tp yg best hr nie orow buat rekod point botak

23456 point ~~!!!

:D:D:D

♥♥♥ɥɔnɯ os noʎ ǝʌo|♥♥♥

Sunday, June 12

My Heart Already Broken..

.....
Please don't tell me not to cry
Please don't say there was a reason why
You don't know what i'am felling
Or how much i hurt
The wet spots are from tears on the collar of this shirt
You think i should go on with life
Forget about this and be strong
But deep down i am sad and i don't want to go along
I don't expect you understand why
For no apparent reason i break down and start to cry
My life has changed forever ,you see
And thats is why i not acting like the same ole me
So please don't try to act like nothing happened
Because it's changed my life forever
I will never be the same again
Not today,not tomorrow, but never
The best thing you can do for me is just be there
Just like always , my friend
My broken heart is hurting bad
And it will never mend ...
and you must know..My Heart Already Broken !!!

Saturday, June 11

Sebuah Kehilangan..

Sebuah kehilangan..
Aku terpana
Apabila suara angin berbisik
Sayu...
Berhembus membawa berita...
Akan sebuah kehilangan
Bukan sebagaimana biasanya sebuah citra fitrah
Tetapi kerana sayangnya Yang Esa buat dirimu
Lalu dipanggilnya dirimu terawal dariku
Air mata kering disapu angin
Sengaja tak ku seka
Ku biarkan sahaja ia mengalir
Kerana aku masih mahu terus begini
Mengenang dikau yang telah pergi
Aku redha kini
Kerana aku amat sedar
Allah itu Maha Tahu
Allah itu Maha Adil
Kerana hembusan angin itu
Menjadi tinta yang tercurah dibenak ragaku
Bahawa aku kini mula tahu
Sebuah kehilangan, sebenarnya begitu pilu
Sebuah kehilangan mengajar ku erti hamba
Sebuah kehilangan mengajar aku siapa Rasul
Sebuah kehilangan menunjukkan aku ke jalan-Nya
Sebuah kehilangan mendekatkan diriku pada Yang Esa
Sebuah kehilangan buatku terus berdoa
      Sebuah kehilangan mengajarku 
mana kasih manusia,
mana kasih Pencipta
Ah, tak sedar...
Bila terfikir semula, kehilangan yang begitu menyiksa
Rupanya sebuah anugerah dari Yang Esa
Kehilangan - Firman

Bila Pic Profil Fb Aku Dipertikaikan...

Entry kali nie aku nak sebut pasal pic profil fb aku...


My Pro Fb Pic ~~!!

 Sejak aku guna pic kat atas nie sbg pic pro aku kt fb,mcm2 respon yg aku dapat dari friend2 aku di fb..Ada respon yang elok dan boleh guna pakai dan ada yang saja2 gatal..Ni antara respon yang aku dapat :
  • Wahhh...daring nyer pic tu....gersang i..
  • Mak aii...super beb...gigit lagi....
  • Ni yg buat i xthn nie...
  • Wowwwww....nice pro pic
  • Damn OrOw....U buat I horny tau...
tu antara respon yg xelok yg aku dapat...tapi lepas aku dapat respon dari seorang friend aku di fb,,aku dh anggap die adik aku la,aku terus tukar..aku letak pic aku...nie respon die
  • Assalamualaikum, akak pkaba? lame sy x update kan dgn akak huuu soriii sgt...akak tu sy nk gtau sy brape slelesa dgn profile pic akak sbb bile tgk pic org kisss sy tahu kate pic nie bole menyebabkan 'lelaki' especially yg di luar sana teransang, kalau fesbuk kite x add kwn pompuan je, mesti kite add kwn2 laki atas sebab kerja uni, kelas, utk pelajara,pastu secara normalnya kan lelaki mudah sgt bile tgk pic2 mcm nie,manetau dah terkesan dgn pic tu nak cari org ke ape lepas tu, kalau ada isteri xpe kalau bukan isteri ohhh dosa, nnt bile kat akhirat akak disalahkan sbb akak upload pic2 tu, maaffff sangat kalau sy sgt direct cuma sy berfikir2 cemane nak bgtau akak, sy pasti akak terasa sbb nie melibatkan perkara personal, tp sy xnak akak menanggung dosa,lg pun sy tahu benda nie salah, pic mcm nie xsesuai, maaf ye kak, sy buat part sy dalam sesama islam, kalau akak marah sy terima je, asalkn akak tahu itu tidak betul, dan letak pic yg akak lagi suke, mesti ade byk gambar yg akak suke, bunge ke haiwan comel ke, pic parents [on best gak huihi. maaf ya, sy tahu sy mencalarkan ego akak, cuma sy syg sgt akak, sy xnak fb nie menjadi tmpat menambah dose, die ade 2, tambah dose atau pahala, maaf, akak tegur ye cara sy kalau ada cara lebih baik utk menegur. :)
dgn 1 respon aku terus tukar..whatever la...
done OrOw..

Wednesday, June 8

Kisah Dongeng Si Orow

       
  Di suatu masa dahulu,di sebuah negeri yg aman damai yg di beri nama Negeri Saroja.Di sana terbinanya satu istana yg tersergam indah,iaitu Istana Cafigham (mcm Camfrogfm),negeri tu aman damai di bawah naungan Tuanku Mantra (TM) dan Permaisuri Citra (PC),mereka dikurniakan seorg putera yg di beri nama Putera Dashrian (agk2 sape la)..Putera Dashrian baru tamat pertapaan di puncak Gunung Kinajanda(wakaka).berbagai ilmu yg dituntut,ilmu kebal,ilmu ghaib,ilmu pelita hidup(kkkkk)..walaupun negeri nya aman damai namun bg tunku mantra hati ttp gelisah memikir kan pewaris takhta negeri selepas baginda mangkat..lalu banginda menyuruh Putera Dashrian berkahwin dan mewarisi takhta pemenrintahan nya..namun putera dashrian belum bersedia kerana belum bertemu calon isteri yg sesuai..
           Putera Dashrian membuat keputusan dgn merantau utk mencari calon isterinya selama 7 purnama..Maka pergilah Putera Dashrian merantau di setiap negeri..negeri ke negeri,daerah ke daerah,kampung ke kampung namun tidak ketemu sama perempuan yg bisa menambat hati nya...tiba lah putera dashrian ke kampung yg terakhir di negeri jajahan ayahnda nya..namun setiba nya di kampung tersebut smua penduduk di kampung itu berduka,berada dlm kesedihan..Putera Dashrian pun bertemu slh seorang pemuda dan bertanya apa yg terjadi,,lalu pemuda itu menjawab 

   " Anak gadis Tok Penghulu terkena sumpahan ahli sihir,,dia bertukar menjadi ikan emas,,sumpahan nya akan hilang jika ada pemuda yg ingin berkahwin dgnnya dan dia mesti lah berenang di sebuah kolam di puncak Gunung Therest (bkn Everest) "

lalu Putera Dashrian bertanya kembali.


  "Tidak adakah pemuda di kampung ini yg bisa membuang sumpahannya??? "

lalu pemuda itu mengeluh dan mengelengkan kepalanya..dan dia berkata.

   " Bukan tidak ada pemuda yg mahu melakukan nya tp diorang takut akan penunggu kolam tersebut,,seekor ular besar..ramai yg menjadi mangsa ular tersebut


Tnpa berkata apa2,Putera Dashrian trus ke rumah Penghulu dan menyatakan hajat nya untuk menolong..Putera Dasrian memberi tahu bahwa dia sorg putera raja..Tok Penghulu membawa Putera Dashrian melihat keadaan anak gadisnya..Putera Dashrian bertanya nama gadis tersebut,,,Nur Syamilaa..(sape la die nie)...Malamnya Putera Dashrian berbincang dgn kluarga penghulu tentang hajatnya untuk cuba mengubati Nur Syamilaa...


Setelah dipersetujui...berangkat lah Putera Dashrian dan Nur Syamilaa ke Gunung Therest..setibanya di puncak Gunung Therest,Putera Dashrian terjumpa kolam kecil dan apabila Putera Dashrian ingin mendekati kolam tersebut maka menjelmalah seekor ular besar keluar dari gua yg gelap..ular itu mendesir sambil menjelirkan lidah nya...disaat ular itu mahu menerkam Putera Dashrian,,Putera Dashrian berkata 

  " hey ular besar,,dari kamu tinggal disini,di kolam yg xde guna untuk kamu,,baik kamu ke Amerika,,disana banyak sahabat mu sudah menjadi popular...Gozilla,King Kong,Primeval,Lake Placide dan sahabat mu sendiri Anaconda....apa kata kamu ke Amerika,,pasti kamu juga akan popular,,, "


mendengar kata Putera Dashrian itu,,mata ular itu berkedip2 (dok fikir btol jugk ape yg dia nie kata) ok la..aku park id nak packing baran nak p Amerika...apabila ular itu menyusur masuk ke gua,,,perlahan2 Putera Dashrian melepaskan Nur Syamilaa ke kolam..tiba2 cahaya keemasan memancar dr kolam tersebut,,dan muncul Nur Syamilaa keluar dr kolam..dan bermulalah bibit cinta antara dorang..kkkkkk...dan menuju lah dorg berdua pulang ke rumah Tok Penghulu...setelah semua selesai..maka berlangsung lah perkahwinan diraja antara Putera Dashrian dan Nur Syamilaa...genap 7 purnama maka pulanglah Putera Dashrian ke negeri asalnya bersama isterinya Nur Syamilaa...dan berlangsung la adat melepas takhta diraja,,,dan mendapat perkhabaran dr Amerika..ular besar ditawar berlakon dlm Anaspenda 3....Putera Dashrian hidup bahagia dgn Nur Syamilaa...TAMAT..






sori to all..0r0w buat nie saje2 je..xleh tido so karang cita nie la.. :D

Monday, June 6

Cintaku milik Dia..

...Dia....
...bukan cinta pertama...
...menghapus sepi...
...pengobat luka...
...pengikat ku berdoa...
...pelepas rindu...
...sang pencinta agung...
...cinta terhebat...
...cinta 1 benua...
...penambat hati aku...
...satu impian...
Ikmal..
...pemilik cintaku....

Dia Pemilik Cintaku..

Saturday, June 4

Orow sayang CFFM

Istimewa tuk' sahabat 0r0w di CFFM...

Terima Kasih...!!!
I'm So Sorry..!!!
Sayang U All..!!!


0r0w mintak maaf selama 0r0w bersama korang..
0r0w minta maaf kalo 0r0w ada buat korang terasa hati,,marah dgn sikap 0r0w,,tersinggung,,maklumlah 0r0w bukan manusia sempurna...terus terang dari hati 0r0w,0r0w happy sgt bila bersama korang,,sehari 0r0w tak bersama korang,,0r0w seakan hilang mood..
0r0w dah tak anggap korang sahabat 0r0w tp 0r0w dh anggap korg keluarga..disitu 0r0w dapat ayah yang sgt memahami perasaan anaknya,dapat abang yg tak putus2 bg semangat dan nasihat demi kebaikan adiknya dan 0r0w dpt adik yg tak jemu2 menyokong 0r0w dari belakang...dan 0r0w dapat sahabat yg banyak buat 0r0w ketawa...disana 0r0w belajar mcm2,,0r0w dpt lihat mcm2 perangai manusia...0r0w pnh berada dlm mcm2 situasi...mmg tak dinafikan kitaran hidup manusia...kdg2 diatas kdg2 dibawah...

0r0w syg u all ( member of CfFM.. )


CFFM Theme Song ~~!!!!

Thursday, June 2

amad...sorry orow tacing

Update kali nie 0r0w nak citer pasal kejadian yg berlaku semalam  01 Jun 2011...Kes 0r0w ngn Amad,,slh sorg org yg 0r0w anggap sahabat baik la..0r0w akui smua salah 0r0w..so 0r0w nekad,0r0w mintak maaf ngan Amad...Mujur ada Abg Daus yg bg 0r0w nasihat,0r0w pegang nasihat2 dia,,,serius ~~~!!!

muka 4 jam slps nangis !!!~~



  
Ni semua pasal " tacing "...oleh kerana kuat " tacing ",,ape lagi..out dari room pastu dok edit gambar sambil nangis,,,bukan nangis sbb terasa tp 0r0w nangis sbb 0r0w dh buat kwn baik 0r0w Amad semak,,tension,,smp dia xde mood nak on cf pastu...salah 0r0w,,edit,pastu post kt wall aksi2 cam Amad...sbb 0r0w terasa ngan Amad bila dia delete wall post 0r0w..dia boleh delete sbb dia admin 0r0w mintak maaf Amad ... skrg terpulang pada Amad nak maafkan 0r0w atau tidak....0r0w syg sahabat 0r0w... ~~~ !!!!! 






MY ALL

My photo
Gerik, Perak, Malaysia
tentang orow...full name orow - Rozana Rasdi @ Orow Demilai...dilahirkan di Gerik Perak pada tanggal 04/04/1988..berdarah kacukan Siam..anak ke 5 dr 6 adik beradik..rapat ngn abg n mak..suka merajuk..xpandai nak marah orang..mudah terasa..kuat nangis..suka berkawan..mudah menyayangi seseorang..mudah jatuh cinta tp xpernah serius..suka benda2 yg boleh buat ketawa..layan instrumental..mudah berkawan..sayang sape2 yang anggap saudara...suka layan bolly..movie triller...whatever la...

Rozana Rasdi

Rozana Rasdi