Saturday, September 22

Merdeka Raya Si Orow



Selamat Hari Raya Aidilfitri…Maaf Zahir dan Batin….
Merdeka…Merdeka…Merdeka…
Merdeka Raya 2012….

Entry kali nie Orow nak cerita pasal sambutan Merdeka Raya Orow tahun nie.Raya tahun ni ala kadar je..”simple but memorable”tapi dalam ala kadar tu,,kuih raya paling banyak,ada yg buat,ada yang beli,langsir rumah bertukar dah bape tahun xtukar,sarung kusyen pun bertukar..hehehehe…seronok nk cerita…baju raya tahun nie…jeng..jeng..jeng…2 pasang je..1 baju layan tetamu 1 baju monkeywalk…kira2 kos semuanya dalam RM200 lebih…TAPI apa yang Orow suka sgt bila sambut raya…semua ahli keluarga berkumpul jadi satu….susah nk dapat saat camni…”unforgettable moment” la katakan….penat layan tetamu,saudara mara,kawan2,anak2 kecil..hilang bila ia jadi kenangan untuk diingati…SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI..MAAF ZAHIR DAN BATIN…

Merdeka pula Orow frust sikit la bila xde ambang detik 12 malam di TV..dah terpacak depan tv,tup…tup..satu channel pon xde siar ambang 12 malam..frust menonggeng la konon nyer,,,,pada esok malamnya,tgok la perhimpunan besar-besaran di Stadium Bukit Jalil…seronok bila dapat tgok idola2 Orow…Pandalela Rinong,,Yunalis Zaraai,Tun Dr Mahathir(Dr M)..tapi yang Orow xsuka bila ada pihak luar cuba mensabotaj perhimpunan tersebut…sehingga ada yang mewujudkan bendera baru bagi mengantikan JALUR GEMILANG….!!!!
Mereka merupakan golongan yang belum merdeka….hanya merdeka pada fizikal…minda masih di tahap “low slow”…oppss !!! terlebih suda…apa2 pun…Orow bangga lahir di bumi Malaysia…Saya Anak Malaysia….Merdeka..Merdeka..Merdeka…!!!

Sekian
Si Orow..

No comments:

Post a Comment

MY ALL

My photo
Gerik, Perak, Malaysia
tentang orow...full name orow - Rozana Rasdi @ Orow Demilai...dilahirkan di Gerik Perak pada tanggal 04/04/1988..berdarah kacukan Siam..anak ke 5 dr 6 adik beradik..rapat ngn abg n mak..suka merajuk..xpandai nak marah orang..mudah terasa..kuat nangis..suka berkawan..mudah menyayangi seseorang..mudah jatuh cinta tp xpernah serius..suka benda2 yg boleh buat ketawa..layan instrumental..mudah berkawan..sayang sape2 yang anggap saudara...suka layan bolly..movie triller...whatever la...

Rozana Rasdi

Rozana Rasdi