Friday, November 18

Kangen Sama Kalian !!

Salam...
Entry ciput kali nieh...Oyow nak luah kan perasaan rindu Oyow kat kwn2 alam maya Oyow nieh....weeeeeeee...Oyow rindu sgt2 kat korang tau tak...????


Paling di rindui airadania n lovelysyira.....cuteeeeeeeeeeee...Sejak x on9 slalu nie kan,,banyak citer2 yg baru Oyow dgr..mcm2..ade yg silent love la..,ada yg bernasib malang,,ada yg putus tunang...sori la Oyow xdapat nak kongsi smua tu bersama..papepon...Oyow akan doakan yang terbaik untuk korang yg Oyow selalu rindui....

Oyow kangen banget sama kalian....
( bahana terlalu bnyk nonton sinetron Indon)

- Si Orow -

Friday, October 28

Kerana Dia Suami Aku...

Salam..

Sinopsis ini adalah rekaan semata2...tiada kaitan yang hidup mahupun yang mati..


" Aku Alma...Aku baru saja bergelar isteri kepada Asraf,seorang kakitangan kerajaan..Perkahwinan aku dgn dia atas alasan paksaan keluarga..Tiada rela antara kami,,tiada cinta langsung.."
 "Setelah 3 bulan pernikahan kami,,dia mula bersuara tentang hubungan kami suami isteri...dia mula bertanya kan tentang anak...anak bagi aku dgn dia xmungkin la..dia bukan lelaki yang aku cintai.." 
"Akhirnya dia mengalah dgn alasan aku tidak mahu anak kerana masih terlalu awal..Satu hari dia ditugaskan di luar bandar selama 3 minggu...Aku berasa bahagia sgt akan pemergiannya...Namunnnnnnnnnnnnnn.....segalanya berubah setelah dia pergi...tiba2 sahaja perasaan rindu aku membuak2 terhadapnya..Bahagia rasanya bila dia SMS aku walaupun sekadar "gudnite " ,"monink" tak tahu lah kenapa ????? Mungkin cinta baru berputik antara kami...??? "
" Aku baru sahaja terima SMS tentang kepulangannya..Hati aku gembira sgt..pelik namun hakikatnya dialah suami aku yang aku tggu selama ini.."
"Setibanya dia..aku menyambut kepulangan nya dgn senyuman terindah namun mungkin dia kepenatan...Aku biarkan dia berehat hilangkan lelah..." " Ketika aku sedang menyiapkan makan malam , dia datang menghampiri aku dan membelai aku dgn lembut sekali...merangkul aku ke dakapannya membuatkan aku rasa aman dan selamat...Tak semena2 aku merasa itu yang aku tggu selama ini...pelukan dari seorang lelaki bernama suami "
" Malam tu runtuh lah benteng keegoan aku selama ini "
mulai saat itu tiada lagi U n I..yang ada cuma syg dan abg...kerana selamanya dia milik aku...dan


Kerana Dia Suami Aku.....



Si Orow..

Wednesday, October 12

Jangan Mudah Percaya...

Salam..Entry ciput kali nie..Orow nak ceritakan tentang kepercayaan..Orow dah banyak kali terpedaya dengan janji manis sang Manusia...Macam yang dijanjikannya tapi nak tunaikan nya hampeh !! Orow nak hati2 dah lps nie...jgn terlalau percaya dgn janji Manusia....

Daaaaa
Si Orow...

Saturday, September 24

Mengapa Lelaki Selalu Mengaku SINGLE ????????

Salam...

Entry kali nie..Orow nak luah isi hati Orow pasal lelaki xguna.,.
dah ada isteri tp masih mengaku single...apa salahnya kalau terus terang ??? bukannya Orow tak mahu berkawan..tadi Orow dapat call dari isteri dia yang teraniaya dgn sikap suami nya yang suka main kayu tiga..Orow bengang sangat22222......Mengapa mesti mengaku single ??????????

Orow kasihan nasib isteri dan anaknya yang masih kecil..bagaimana kehidupan diorang nanti tanpa kasih sayang seorang ayah..??? Orow benci sgt llaki yang bersikap demikian...kasihan Orow tgok isteri dia...xpasal2 terpaksa menanggung beban suami curang....

Orow bukan nak buka pekung didada sekadar meluahkan isi hati jerr...kalo dia terbaca entry nie Orow harap betulkan kesilapan yang u dah buat...kalo u terbaca entry nie..hope u fikir balik apa yang u dh buat !!!

Sekian ,,,
Si Orow,,

Friday, September 9

Aidilfitri Si Orow...

Salam..
Sori lambat entry bulan nie...
sibuk beraya..
Sebelum tu orow nk ucap kan 
" Selamat Hari Raya Aidilfitri ,, Maaf Zahir dan Batin..kepada semua yang mengenali orow... "
 raya tahun nie blh dikatakan best la.. bnyk gak la budak yg dtg beraya..penattttt tuhan je yg tahu...

to budak2 CF...rindu korg ketat2 sgt2.. Selamat Hari Raya...Sory lama x update ngn korang...
eeeeeeeeeee
\ciput.......
hehehehe......

Monday, August 1

Salam Ramadhan Orow..

Salam...
maaf lama x update blog..
first..Selamat menyambut Ramadhan Al Mubarak...
Semoga Ramadhan kali nie lebih bermakna dari sebelumnya,.,.
setiap kali on9 xsah kalo xtengok fb budak2 CF,tp kali nie fb Orow xleh on..pasal pa pon xtau,,,,Orow rindu sgt2 kt korg..teramat sgt,.,.nak2 Orow dh lama x on9..siot je entry nie..bikin sedih je..waaaaa...
Camne puasa korg..?? ok ke ko.?? Orow ok je,,.Orow mintak maaf kalo Orow ade bt salah ngn korg..
Orow xleh on CF..
sori sgt2..
cehhh entry ciput...!!!!!!
ok la,...orow mintak diri dulu,,,
Salam Ramadhan Dari Orow :D:D:D:D
syg korg selamanya ...

ikhlas dr Orow ...

Friday, July 1

Maaf....CFFM

Salam...
maaf korg orow on9 kjap je,,,
saje nk lps rindu...orow ade personal problem...
orow rindu korg sgt2...
orow dh x blh on9 slalu mcm dulu...
sakit,,,
dh xleh nak concetrate mcm dulu,.,.
kalo orow ade buat salah,,orow mintak maaf...
orow syg sgt korgg..
korg ttp orow igt..
CFFM,,BOTAK,,MILAH.
smua la..
bila orow dgr lagu2 tertentu orow akan igt CFFM...
sumpah orow rindu korg..
sumpah sgt2,...
xterucap weiii...
orow xleh nak kongsi suka duka ngn korg,..
igt korg...sahabat selamanya....
peace..syg korg,...
orow ..
CFFM...

Sunday, June 19

Abah..Selamat Hari Bapa...


Abah ngan Mak

Abah,,,,Rasdi b.Lateh...Selamat Hari Bapa Na (Orow) ucapkan,...Sori xde hadiah Na nak bg...just ucapan dan doa setulus hati Na...Na syg abah...syg sgt2..Jasa abah xterbalas Na...terima kasih abah kerana besar kan Na..Susah payah abah besarkan Na,Tuhan je yang tahu,,,penat lelah abah xterhingga...semata2 nak besar kan kami 6 beradik...sggup ambik upah sana sini...menoreh getah....menukang dan bnyk lg...tu smua perkara mudah bg abah tuk' besar kan kami...Na ngn yg lain syg abah...kami semua syg abah...Dan terima kasih kerana sudi menjadi peneman Mak,,,Khatijah bt. Talib....Na syg abah....Selamat Hari Bapa...

Saturday, June 18

Puas ke Sakiti Orow Lagi....???

Salam...Entry kali nie Orow sakit lagi..Dah bnyk air mata Orow keluar kerana cinta seorang llaki...Tapi kali lg besar dugaan yg Orow terima...Sekali lagi dia curang dgn kawan baik Orow..Siap bgtau Orow yang dia ngan kwn Orow bersebab,,Sebab ape???...kalo dh dasar playboy...Selama ni Orow sabar je bila dgr apa yang org ckp tentang u...Puaskah u sakiti i ???...Orow lupa cinta yg ada....menyesal menyelubungi Orow....Orow menangis....nangis,,,,,nangis,,,,,menangis lagi.........Tu je yang Orow tahu...sakit jgn tanya lagi la...Ni la balasan Tuhan kpd Orow.......mgkn terlalu happy dgn kehidupan......Orow ckp nak berubah tapi Orow masih disitu...Orow wake up Orow wake upppp....jgn down camnie...
Korbankan apa yang ada demi sebuah ketenangan...Orow akan korbankan cinta Orow demi masa depan yang hakiki.....Orow dh bahagia dgn famili CFFM Orow....Orow akui Orow xpandai bercinta,,,tp Orow layak dicintai dan menyintai kan ?????
Salahkah Orow dapat cinta ??? Salahkan Sang Hawa bertemu Sang Adam..??? Tapi dinafikan gejala alam percintaan.....Orow tandus dlm bab cinta....Orow terpaksa bangun sendiri.....Hanya satu yang masih terngiang2 di telinga Orow waktu nie...JANGAN MUDAH JATUH CINTA !!!!! Kata2 Abg Daus,,,,Abg yang Orow dunia akhirat...Dia pantang lihat Orow sedih2.....Orow dh kena kaunseling dgn dia....Mmg...X dinafikan ape yang dia ckp smua nya btol....
Start now.......New Orow...Weeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee........to HB so sorry....I must wake up with my own ways....To u jaga aweksss u baik2....jaga scandal u elok2....jaga hati dorg molek2....Jgn isau psl I....I still ngok ngek lg....Ok...Bye2 to U.....oppsss lupa Happy Birthday to U....sory xde hadiah,,,,


Puaskah - Wali Band

Thursday, June 16

Pedih Si Orow..

Salam...Entry kali nieh orow nak tulis pasal kisah percintaan dalam Camfrog (CF)...Dah banyak yg terjadi pada pasangan kapel dalam CF,tp Orow tidak ambil peduli sbb tidak berlaku dalam diri Orow.tp sebaliknya berlaku jugak...Orow mula rapat dgn sorg user nie,B ( bkn user sbenar)..satu hari si B ni masuk room yg Orow lepak..waktu tu dia tgh sedih..Orow tnya dia kenape sedih,,dia ckp penat n nak stop main cf..Orow bg nasihat kt dia..pastu bermulalah hubungan kami..Orow senang dgn dia..bila Orow on9 dia akan invite Orow masuk room...Cinta tu xdinafikan dh lama hadir tp Orow pendam je..1 hari tu bila Orow on9 dia invite Orow masuk 1 room..dlm room tu ade kami je..Dalam waktu tu la..kami start syg2..hari2 kami lalui bersama..sampai 1 hari Orow dapat tahu 1 rahsia besar tntg dia,,ade sorg user perempuan ni,L ( bkn user sebenar ) gtau Orow yg dia tu playboy...Orow tak tahu nak ckp ape dah..hati tersentak,otak dh xberfungsi,hancur luluh,,sakit tuhan je yang tahu..Si user pompuan nie Orow dh anggap adik,,xsampai hati nak lukakan adik..tp nk buat mcm mner...sakit punya pasal...lagi la kecamuk fikiran Orow..Xthu nak plilh yg mana satu...Sekarang Orow nekad nak sendirian buat sementara waktu,,,Orow nak spend time dgn famili CFFM...Hanya diorg yang ade waktu Orow susah...Kpd B,,kalo u baca nie,,,Orow mintak maaf...Orow cinta u..sgt2 tp bg Orow masa nak hadapi smua nie..Orow xkan lupa jnji,,,Orow akan jaga ID2 yg u bg kat i.. dan kpd L,,,Sis mintak maaf jugak..Sis kena perjuangkan hak Sis...bg Sis masa k...Sis syg L...Love both of you...<3<3
Salam Si Orow..

lagu nie tuk' korg ber2
                                                                    Pedih - Ella

Wednesday, June 15

Sepetang Bersama,,,,,humbles_boyz

Entry kali nie orow nk tunjuk aksi2 HB orow,,,,sepetang bersama Humbles_Boyz :D:D














huhuhuhuhu.....sori~~!!!

Monday, June 13

Si Orow buat hal...

 Aduhh,,,penat bila Si Orow buat hal..first,,login problem..masuk email ngn pasword btol tp x on jgak..pening2..pastu belek punya belek boleh jugak..fuuhhh lega..igt dah kena hack..pastu mula la cari ape yg buat Si Orow jd teruk cam nie..cari punya jumpa jugak..salah template upernyerr...xpe2..dh settle..so Si Orow dh re-new..ok la bg orow...nak tambah pening bila tgok blog org tersyg lagi cantik dari Si Orow...hurmmm..xleh jd nie...orow baru buat blog dia smlm,,tp blog dia lagi cantik dr Si Orow..hurrmm...pandai2..lagi pandai dari orow..seharian sebal,,room di doss pastu masuk xdgr paper,,hurrmmm..tp yg best hr nie orow buat rekod point botak

23456 point ~~!!!

:D:D:D

♥♥♥ɥɔnɯ os noʎ ǝʌo|♥♥♥

Sunday, June 12

My Heart Already Broken..

.....
Please don't tell me not to cry
Please don't say there was a reason why
You don't know what i'am felling
Or how much i hurt
The wet spots are from tears on the collar of this shirt
You think i should go on with life
Forget about this and be strong
But deep down i am sad and i don't want to go along
I don't expect you understand why
For no apparent reason i break down and start to cry
My life has changed forever ,you see
And thats is why i not acting like the same ole me
So please don't try to act like nothing happened
Because it's changed my life forever
I will never be the same again
Not today,not tomorrow, but never
The best thing you can do for me is just be there
Just like always , my friend
My broken heart is hurting bad
And it will never mend ...
and you must know..My Heart Already Broken !!!

Saturday, June 11

Sebuah Kehilangan..

Sebuah kehilangan..
Aku terpana
Apabila suara angin berbisik
Sayu...
Berhembus membawa berita...
Akan sebuah kehilangan
Bukan sebagaimana biasanya sebuah citra fitrah
Tetapi kerana sayangnya Yang Esa buat dirimu
Lalu dipanggilnya dirimu terawal dariku
Air mata kering disapu angin
Sengaja tak ku seka
Ku biarkan sahaja ia mengalir
Kerana aku masih mahu terus begini
Mengenang dikau yang telah pergi
Aku redha kini
Kerana aku amat sedar
Allah itu Maha Tahu
Allah itu Maha Adil
Kerana hembusan angin itu
Menjadi tinta yang tercurah dibenak ragaku
Bahawa aku kini mula tahu
Sebuah kehilangan, sebenarnya begitu pilu
Sebuah kehilangan mengajar ku erti hamba
Sebuah kehilangan mengajar aku siapa Rasul
Sebuah kehilangan menunjukkan aku ke jalan-Nya
Sebuah kehilangan mendekatkan diriku pada Yang Esa
Sebuah kehilangan buatku terus berdoa
      Sebuah kehilangan mengajarku 
mana kasih manusia,
mana kasih Pencipta
Ah, tak sedar...
Bila terfikir semula, kehilangan yang begitu menyiksa
Rupanya sebuah anugerah dari Yang Esa
Kehilangan - Firman

Bila Pic Profil Fb Aku Dipertikaikan...

Entry kali nie aku nak sebut pasal pic profil fb aku...


My Pro Fb Pic ~~!!

 Sejak aku guna pic kat atas nie sbg pic pro aku kt fb,mcm2 respon yg aku dapat dari friend2 aku di fb..Ada respon yang elok dan boleh guna pakai dan ada yang saja2 gatal..Ni antara respon yang aku dapat :
  • Wahhh...daring nyer pic tu....gersang i..
  • Mak aii...super beb...gigit lagi....
  • Ni yg buat i xthn nie...
  • Wowwwww....nice pro pic
  • Damn OrOw....U buat I horny tau...
tu antara respon yg xelok yg aku dapat...tapi lepas aku dapat respon dari seorang friend aku di fb,,aku dh anggap die adik aku la,aku terus tukar..aku letak pic aku...nie respon die
  • Assalamualaikum, akak pkaba? lame sy x update kan dgn akak huuu soriii sgt...akak tu sy nk gtau sy brape slelesa dgn profile pic akak sbb bile tgk pic org kisss sy tahu kate pic nie bole menyebabkan 'lelaki' especially yg di luar sana teransang, kalau fesbuk kite x add kwn pompuan je, mesti kite add kwn2 laki atas sebab kerja uni, kelas, utk pelajara,pastu secara normalnya kan lelaki mudah sgt bile tgk pic2 mcm nie,manetau dah terkesan dgn pic tu nak cari org ke ape lepas tu, kalau ada isteri xpe kalau bukan isteri ohhh dosa, nnt bile kat akhirat akak disalahkan sbb akak upload pic2 tu, maaffff sangat kalau sy sgt direct cuma sy berfikir2 cemane nak bgtau akak, sy pasti akak terasa sbb nie melibatkan perkara personal, tp sy xnak akak menanggung dosa,lg pun sy tahu benda nie salah, pic mcm nie xsesuai, maaf ye kak, sy buat part sy dalam sesama islam, kalau akak marah sy terima je, asalkn akak tahu itu tidak betul, dan letak pic yg akak lagi suke, mesti ade byk gambar yg akak suke, bunge ke haiwan comel ke, pic parents [on best gak huihi. maaf ya, sy tahu sy mencalarkan ego akak, cuma sy syg sgt akak, sy xnak fb nie menjadi tmpat menambah dose, die ade 2, tambah dose atau pahala, maaf, akak tegur ye cara sy kalau ada cara lebih baik utk menegur. :)
dgn 1 respon aku terus tukar..whatever la...
done OrOw..

Wednesday, June 8

Kisah Dongeng Si Orow

       
  Di suatu masa dahulu,di sebuah negeri yg aman damai yg di beri nama Negeri Saroja.Di sana terbinanya satu istana yg tersergam indah,iaitu Istana Cafigham (mcm Camfrogfm),negeri tu aman damai di bawah naungan Tuanku Mantra (TM) dan Permaisuri Citra (PC),mereka dikurniakan seorg putera yg di beri nama Putera Dashrian (agk2 sape la)..Putera Dashrian baru tamat pertapaan di puncak Gunung Kinajanda(wakaka).berbagai ilmu yg dituntut,ilmu kebal,ilmu ghaib,ilmu pelita hidup(kkkkk)..walaupun negeri nya aman damai namun bg tunku mantra hati ttp gelisah memikir kan pewaris takhta negeri selepas baginda mangkat..lalu banginda menyuruh Putera Dashrian berkahwin dan mewarisi takhta pemenrintahan nya..namun putera dashrian belum bersedia kerana belum bertemu calon isteri yg sesuai..
           Putera Dashrian membuat keputusan dgn merantau utk mencari calon isterinya selama 7 purnama..Maka pergilah Putera Dashrian merantau di setiap negeri..negeri ke negeri,daerah ke daerah,kampung ke kampung namun tidak ketemu sama perempuan yg bisa menambat hati nya...tiba lah putera dashrian ke kampung yg terakhir di negeri jajahan ayahnda nya..namun setiba nya di kampung tersebut smua penduduk di kampung itu berduka,berada dlm kesedihan..Putera Dashrian pun bertemu slh seorang pemuda dan bertanya apa yg terjadi,,lalu pemuda itu menjawab 

   " Anak gadis Tok Penghulu terkena sumpahan ahli sihir,,dia bertukar menjadi ikan emas,,sumpahan nya akan hilang jika ada pemuda yg ingin berkahwin dgnnya dan dia mesti lah berenang di sebuah kolam di puncak Gunung Therest (bkn Everest) "

lalu Putera Dashrian bertanya kembali.


  "Tidak adakah pemuda di kampung ini yg bisa membuang sumpahannya??? "

lalu pemuda itu mengeluh dan mengelengkan kepalanya..dan dia berkata.

   " Bukan tidak ada pemuda yg mahu melakukan nya tp diorang takut akan penunggu kolam tersebut,,seekor ular besar..ramai yg menjadi mangsa ular tersebut


Tnpa berkata apa2,Putera Dashrian trus ke rumah Penghulu dan menyatakan hajat nya untuk menolong..Putera Dasrian memberi tahu bahwa dia sorg putera raja..Tok Penghulu membawa Putera Dashrian melihat keadaan anak gadisnya..Putera Dashrian bertanya nama gadis tersebut,,,Nur Syamilaa..(sape la die nie)...Malamnya Putera Dashrian berbincang dgn kluarga penghulu tentang hajatnya untuk cuba mengubati Nur Syamilaa...


Setelah dipersetujui...berangkat lah Putera Dashrian dan Nur Syamilaa ke Gunung Therest..setibanya di puncak Gunung Therest,Putera Dashrian terjumpa kolam kecil dan apabila Putera Dashrian ingin mendekati kolam tersebut maka menjelmalah seekor ular besar keluar dari gua yg gelap..ular itu mendesir sambil menjelirkan lidah nya...disaat ular itu mahu menerkam Putera Dashrian,,Putera Dashrian berkata 

  " hey ular besar,,dari kamu tinggal disini,di kolam yg xde guna untuk kamu,,baik kamu ke Amerika,,disana banyak sahabat mu sudah menjadi popular...Gozilla,King Kong,Primeval,Lake Placide dan sahabat mu sendiri Anaconda....apa kata kamu ke Amerika,,pasti kamu juga akan popular,,, "


mendengar kata Putera Dashrian itu,,mata ular itu berkedip2 (dok fikir btol jugk ape yg dia nie kata) ok la..aku park id nak packing baran nak p Amerika...apabila ular itu menyusur masuk ke gua,,,perlahan2 Putera Dashrian melepaskan Nur Syamilaa ke kolam..tiba2 cahaya keemasan memancar dr kolam tersebut,,dan muncul Nur Syamilaa keluar dr kolam..dan bermulalah bibit cinta antara dorang..kkkkkk...dan menuju lah dorg berdua pulang ke rumah Tok Penghulu...setelah semua selesai..maka berlangsung lah perkahwinan diraja antara Putera Dashrian dan Nur Syamilaa...genap 7 purnama maka pulanglah Putera Dashrian ke negeri asalnya bersama isterinya Nur Syamilaa...dan berlangsung la adat melepas takhta diraja,,,dan mendapat perkhabaran dr Amerika..ular besar ditawar berlakon dlm Anaspenda 3....Putera Dashrian hidup bahagia dgn Nur Syamilaa...TAMAT..






sori to all..0r0w buat nie saje2 je..xleh tido so karang cita nie la.. :D

Monday, June 6

Cintaku milik Dia..

...Dia....
...bukan cinta pertama...
...menghapus sepi...
...pengobat luka...
...pengikat ku berdoa...
...pelepas rindu...
...sang pencinta agung...
...cinta terhebat...
...cinta 1 benua...
...penambat hati aku...
...satu impian...
Ikmal..
...pemilik cintaku....

Dia Pemilik Cintaku..

Saturday, June 4

Orow sayang CFFM

Istimewa tuk' sahabat 0r0w di CFFM...

Terima Kasih...!!!
I'm So Sorry..!!!
Sayang U All..!!!


0r0w mintak maaf selama 0r0w bersama korang..
0r0w minta maaf kalo 0r0w ada buat korang terasa hati,,marah dgn sikap 0r0w,,tersinggung,,maklumlah 0r0w bukan manusia sempurna...terus terang dari hati 0r0w,0r0w happy sgt bila bersama korang,,sehari 0r0w tak bersama korang,,0r0w seakan hilang mood..
0r0w dah tak anggap korang sahabat 0r0w tp 0r0w dh anggap korg keluarga..disitu 0r0w dapat ayah yang sgt memahami perasaan anaknya,dapat abang yg tak putus2 bg semangat dan nasihat demi kebaikan adiknya dan 0r0w dpt adik yg tak jemu2 menyokong 0r0w dari belakang...dan 0r0w dapat sahabat yg banyak buat 0r0w ketawa...disana 0r0w belajar mcm2,,0r0w dpt lihat mcm2 perangai manusia...0r0w pnh berada dlm mcm2 situasi...mmg tak dinafikan kitaran hidup manusia...kdg2 diatas kdg2 dibawah...

0r0w syg u all ( member of CfFM.. )


CFFM Theme Song ~~!!!!

Thursday, June 2

amad...sorry orow tacing

Update kali nie 0r0w nak citer pasal kejadian yg berlaku semalam  01 Jun 2011...Kes 0r0w ngn Amad,,slh sorg org yg 0r0w anggap sahabat baik la..0r0w akui smua salah 0r0w..so 0r0w nekad,0r0w mintak maaf ngan Amad...Mujur ada Abg Daus yg bg 0r0w nasihat,0r0w pegang nasihat2 dia,,,serius ~~~!!!

muka 4 jam slps nangis !!!~~



  
Ni semua pasal " tacing "...oleh kerana kuat " tacing ",,ape lagi..out dari room pastu dok edit gambar sambil nangis,,,bukan nangis sbb terasa tp 0r0w nangis sbb 0r0w dh buat kwn baik 0r0w Amad semak,,tension,,smp dia xde mood nak on cf pastu...salah 0r0w,,edit,pastu post kt wall aksi2 cam Amad...sbb 0r0w terasa ngan Amad bila dia delete wall post 0r0w..dia boleh delete sbb dia admin 0r0w mintak maaf Amad ... skrg terpulang pada Amad nak maafkan 0r0w atau tidak....0r0w syg sahabat 0r0w... ~~~ !!!!! 






Thursday, May 26

6 JAHANAM

6 JAHANAM VERSI 1969
Di sebuah kampung bernama Pekan Saroja terdapat enam orang lelaki yang membentuk kumpulan Enam Jahanam. Mereka melakukan pelbagai kejahatan seperti merompak, memperkosa dan membunuh penduduk kampung untuk mendapatkan kekayaan dan memuaskan nafsu jahat mereka. Setelah berjaya mengumpul harta yang begitu banyak, mereka bersetuju untuk menghentikan kegiatan jahat mereka dan membawa haluan masing-masing dengan menggunakan kekayaan tersebut. Oleh kerana sifat tamak mereka, kumpulan Enam Jahanam mengambil keputusan untuk melakukan rompakan terakhir mereka di kampung Pekan Menara. Di situ tinggal saudagar Tantari ( P.Ramlee ) bersama isterinya Masmera ( Noor Azizah ). Tantari membuka kedai menjual pakaian dan kain-kain. Pada malam rompakan tersebut, Tantari telah keluar atas urusan perniagaan yang penting. Secara kebetulan, Tantari dan isterinya telah berjanji lebih awal dengan seorang tukang gambar untuk mengambil gambar mereka berdua. Oleh kerana Tantari tiada, Masmera bergambar seorang diri. Ketika tukang gambar memetik kameranya, kumpulan Enam Jahanam masuk ke kedai Tantari dan berjaya dirakam oleh kamera tersebut. Tukang gambar tersebut telah dibunuh dengan kejam sementara Masmera diperkosa dan turut dibunuh. Apabila Tantari pulang, tukang gambar sempat menunjuk ke arah Masmera dan kameranya sebelum dia meninggal dunia. Setelah gambar tersebut dicuci dan dicetak, kelihatan wajah Enam Jahanam yang bertanggungjawab terhadap kematian isterinya. Tantari yang pernah menuntut ilmu pendekar berazam untuk menghapuskan Enam Jahanam berpandukan gambar tersebut. Dalam perjalanannya dia mendapat pertolongan daripada Damburi ( Yosuf Latif ) yang muncul secara mencurigakan...


6 JAHANAM VERSI 2011
Di sebuah kampung bernama Pekan Saroja ( CAM|FROGFM ) terdapat enam orang lelaki yang membentuk kumpulan Enam Jahanam ( Mumbala,Jagindas,Sujama,Katipang,Buragas dan Karambit )Mereka melakukan pelbagai kejahatan seperti merompak, memperkosa dan membunuh penduduk kampung untuk mendapatkan kekayaan dan memuaskan nafsu jahat mereka. Setelah berjaya mengumpul harta yang begitu banyak, mereka bersetuju untuk menghentikan kegiatan jahat mereka dan membawa haluan masing-masing dengan menggunakan kekayaan tersebut. Oleh kerana sifat tamak mereka, kumpulan Enam Jahanam mengambil keputusan untuk melakukan rompakan terakhir mereka di kampung Pekan Menara. Di situ tinggal saudagar Tantari bersama isterinya Masmera.

Pelakon xbertauliah ^_^

_Ic3_L3m0N_T_ = Tantari 
Lovefathenn = Masmera
Abg_KassiM_PoN2 = Katipang
F4ON = Buragas
akhifirdaus13 = Jagindas
jackR6 = Mumbala
labusayong = Karambit
Am4d = Sujama
Jelp Perry = Dhamburi

memang meng " jahanam " kan....

Thursday, May 19

Manusia



Memang Aneh Namun Untuk Senang Ia Angkuh.....

Orow dpt lihat mcm2 perangai manusia...Ada yang tidak senang akan kesenangan org...Dia dh banyak berjasa akn sesuatu benda tp hanya krna sikap manusia yg Ego..jasanya tak dikenang sehingga beliau menitiskan airmata mengenang perbuatan manusia yang dia anggap saudara..Orow bercerita atas pengalaman yg orow dpt..bukan saje2 nak bukak pekung didada...


Kalau setakat hidup mewah,,,berkereta besar,,berumah banglo,,berada la..jgn terlalu bangga...kerana Allah SWT laknat org yang takbur dan riak...jgn suka memperlekehkan kebolehan seseorg...jgn cemburu akan kejayaan seseorg...kerana kita jugak bisa memperolehnya...jauhka sifat alpa dlm diri...semaikan sifat persaudaraan...dimana PERSAUDARAAN YANG DI BANGGA2 KAN ?????


 Sekadar Meluahkan Isi Hati....

 

Sunday, May 1

Dalam Kenangan...

Hello...nice to all....





                     IIIII_Pusat_Asia_Community_Berapi_IIIII

Sekarang tinggal kenangan,,,,disini OrOw dapat keluarga,,,,tapi semua hilang dek kerana wang ringgit.... Manusia mana yang sempurna,,,semuanya tidak sempurna...wang ringgit bukan segala2nya walaupun segala2nya memerlukan wang ringgit....

OrOw tak dpt nak teruskan smua nie,,,so sorry...

Rozana Istifarhanna Rasdi @ Orow Demilai.....
~~~ weeeeeee ~~





 

Saturday, April 23

Bila April..

Salam...maaf lambat update blog..kerja banyak...korang Hanna nk tulis apa yg terjadi kat Hanna dlm bulan 4 nie..korang nk tahu tanggal 04/04/2011 maka genap lah umur Hanna 23 tahun...ramai jugak yg wish besday Hanna...maceh semua...Hanna hargai semua nya..

Alang-alang Hanna ipdate nie,,,Hanna nk bercerita cikit la..nie psl Camfrog @ cf...Hanna stay ngan room tu tau...Hanna syg room tu...syg sgt2..tapi mungkin jodoh Hanna ngn room tu x panjang..Hanna dh jumpa room baru...Pusat Asia Community Berapi...mmg best...owner2 pon baik2...sporting hbs la..Hanna syg nk tinggal room lama...skrg mcm dh ada jurang antara kami. Tak thu cmner kesudahannya..adessssssss...pening....

ok dotttttttttttttttttt.....dh hbs bab tu...
Alhamdulilah...rezeki bulan kelahiran..perjalanan hidup Hanna tiada kesulitan...kerja disempurnakan dgn mudah...dgn izin mu ya Rab,,Hanna syg kwn2 Hanna....syg sgt2,,Hanna syg nk tinggal korg...Muaahhhh....

Hanna minta maaf kalau Hanna ada buat salah selama Hanna bersama korang...
Salam...
Hanna @ Orow

Wednesday, February 23

LOVING FEBRUARY...

Hye all...sori lambat update blog....
I'm so sorry...
Bz sangat2...kjew,,cf,,fb,,blog n anymore..
Hurrmm,,,bnyk kjew...
So in Feb,,hanna dpt bnyk sgt kenangan...
Besday mak....besday my ex...hihihi...
Valentine Day,,,,oh no !!!!!!!!!!!!!!! (never celeb that)
Feb...i got 3 bb...hik9
i love them....
adik2 aku dalam cf pon dh ok...makin sebal lg ade..
naik gila di buat nyer,,,,
fb plak,,,hanna dh kurg on..kalo on hanna biar jer..
hanna bnyk spend time ngn cf..
mmg best,,,belajar mcm2...
 love cf...






Sunday, January 23

18 / 01 / 2011

.....
hepi besday to my lil's ...JAMILAH....
I LOVE YOU ADIK....
maaf besday thn nie Na' xde hadiah....yg ade cuma ingatan dan ucapan tulus ikhlas....
skg umo u dh 20 thn....dh tua....so semua kena matang k....
xmo perangai mcm2 budak2....k 
lop u so muchhhh !!!! n alwayzzzzzzz......

saje2 update.....kot ske arr....blog aku...demmmmmm....

Saturday, January 1

AKU D' TAHUN BARU

2010 >>>>>>>>> 2011 >>>>>>>>> ?????

2010 telah pun melabuhkan tirainya semalam....
banyak yang aku sudah mula....
aku pun sudah mula berubah,,,
aku mula belajar erti kehidupan...
mungkin ini hadiah tahun baru...
aku mula yakin akan kententuan ALLAH SWT...
aku mula menyayangi org yg sayangi aku..
aku mula buang perangai yg lama....
aku belajar mencintai...
aku belajar berdiri bila terjatuh...
aku belajar mengesat air mata....
aku mula percaya pada diri aku...
aku mula bertanya pada orang tentang kehidupan...

Aku harus berhijrah dari asal...
ade suara berbisik pada aku...
aku jgn mudah mengalah dalam kehidupan..
bak pepatah Jawa... 

secarik kain kalau dibiar kan panjang cariknya.... 
kalau djahitin akan terttp cariknya....

aku harus ikut pepatah itu.......
yang penting aku harus nekad...
nekad tuk' berubah....
aku harus...
aku harus...
aku harus...
aku harus BERUBAH !!!

ingat ROZANA...
sekali sejarah terpalit selamanya akan tercatit...
susah nak padamkan sejarah semalam....
melainkan ada semangat yang kuat dalam hidup..
nescaya sejarah dapat di putihkan...

Catatan mula 2011



MY ALL

My photo
Gerik, Perak, Malaysia
tentang orow...full name orow - Rozana Rasdi @ Orow Demilai...dilahirkan di Gerik Perak pada tanggal 04/04/1988..berdarah kacukan Siam..anak ke 5 dr 6 adik beradik..rapat ngn abg n mak..suka merajuk..xpandai nak marah orang..mudah terasa..kuat nangis..suka berkawan..mudah menyayangi seseorang..mudah jatuh cinta tp xpernah serius..suka benda2 yg boleh buat ketawa..layan instrumental..mudah berkawan..sayang sape2 yang anggap saudara...suka layan bolly..movie triller...whatever la...

Rozana Rasdi

Rozana Rasdi