Thursday, September 30

Kenangan Sekolah Menengah..

Salam...tadi aku dh cite pasal kolah rendah aku...so skg aku nk cite pasal kolah menengah aku plak...aku mula menjejakkan kaki di kolah menengah iaitu pd thun 2001 di SMK Dato Seri Wan Mohamed..aku masih igt lagi first day aku masuk kelas..aku rapat ngn kwan aku waktu kolah rendah je..maklumlah xknal maka xcnta..aku ade jawatan kt dalam kelas..aku jadi setiausaha..hehehehe....aku yg urus hal ketua ngn penolong....seronok...ble exam aku dpt highmark dalam BM..aku dpt 85..bangga gler arr....lama2 kelamaan aku mla terjebak ngn cinta..aku kapel ngn bdak Form 5..nama dia _____ rahsia la...aku mula abaikan pelajaran cinta punya pasal....ble last exam...aku down..mbik kau..aku nekad dh nk repeat balik exam...aku nk buktikan yg aku blh maju...aku done exam final year....lega....aku boleh naik form 2...aku xsangka...perkara lama berulang lagi..aku kapel ngn bdak sekelas ngn aku....sekali lagi aku down dalam kelas....aku fail teruk...aku mula khayal dalam cinta dia smp aku lupa sekolah aku...nasib aku x terlanjur....form 2 merupakan tahun yg paling buruk bg aku...aku akui aku dh mencemar nama ku sendiri...dh berapa kali aku kene panggil ngn Guru Disiplin...kapel pnya pasal....last2 kami break...last year la kami putus....
aku masuk tahun ke 3 di kolah tu...aku nekad nk ubah hdup aku....aku masuk kelas no.2...
form 3 ialah tahun yg paling best bg aku...aku berada di bawah bimbingan cikgu yg baik,kwan2 yg baik,caring,aku hepi....mslhnya aku kerap xhadir ke kolah...aku lost bnyk subjek...aku xthu nk bt cmner....mujur ade kwn nasihat kn aku...aku ambik kaunseling kat kolah...alhamdulilah...berjaya..aku dpat no 2 dalam exam....aku igt lagi aku ngn kwn aku study gler2 PMR dh dekat..kami pakat motivasikan diri masing2....aku seronok dpat kwn camtu...aku yg khilaf dulu x dengar nasihat mereka...bla PMR tba aku tenang jer,,,mgkn hikmah Allah Taala....bla semua setel....aku hanya menanti result PMR aku......xtenang hidup oooo.....Masa yg dtggu tlah tba.....result time....aku dapat 2B 3C 3D tuhan yg tahu betapa kantoi nya aku.....

Lpas tuhh,aku naik form 4...aku ambik kelas akaun...hmmmmmm hampeh....2 tahun blaja satu habuk pn aku xphm ape bende...nk tmbh lagi aku ambik mate tambahan....hancur kpala otak kau nie....ble SPM aku down teruk....aku malu la nk cite...dh la erkk...
jmpa lagi ye...bye...

Hanna

No comments:

Post a Comment

MY ALL

My photo
Gerik, Perak, Malaysia
tentang orow...full name orow - Rozana Rasdi @ Orow Demilai...dilahirkan di Gerik Perak pada tanggal 04/04/1988..berdarah kacukan Siam..anak ke 5 dr 6 adik beradik..rapat ngn abg n mak..suka merajuk..xpandai nak marah orang..mudah terasa..kuat nangis..suka berkawan..mudah menyayangi seseorang..mudah jatuh cinta tp xpernah serius..suka benda2 yg boleh buat ketawa..layan instrumental..mudah berkawan..sayang sape2 yang anggap saudara...suka layan bolly..movie triller...whatever la...

Rozana Rasdi

Rozana Rasdi