Thursday, September 30

Kenangan Sekolah Rendah...

 

Sekolah Rendah Kebangsaan Kerunai
Hai...salam semua...hari ini aku nk cerita tentang sekolah aku yg aku  sekolah dahulu...
aku mula menjejaki kaki ke alam persekolahan di SRK Kerunai dr tahun 1996-2000...waktu aku darjah satu aku masuk kelas no.2..waktu darjah satu merupakan tahun yg paling best bg aku...aku masih ingat waktu berbaris nk beli makanan kt kantin...hahaha...dh la pendek...
yg paling best ble dapat RMT(Rancangan Makanan Tambahan) ngn air susu kotak percuma...
subjek paling best...ermmmm..Muzik...apalagi melalak la....aku masih sampai skg 1 lagu tu...  

Rama - rama
Dari ulat jadi kepompong
tidur - tidur dalam gelongsor
dah cukup masa kepompong pun pecah
jadi rama,rama yang indah

rama-rama terbang merata
hisap madu di kebun bunga
sungguh cantik aneka warna
tapi sayang hidup tak lama..   

camtu la lagu dia..masih ingat lagi wajah cikgu yg mengajar aku waktu tu...nama cikgu tu Nor Azlina,kt mane la cikgu skg....pastu aku naik darjah 2..masih lagi di kelas no.2.waktu tu aku dh pandai ckit...mgkn pengalaman darjah satu kot..aku dh pandai menyesuaikan diri..tapi satu je problem aku waktu sekolah dulu aku kerap tak hadir ke sekolah..hahaha..malas bangun pagi punya psal..abah ngn mak dh mls nk teur dh..dorg ckap yg bodoh aku bkn dorg..naik darjah 3 pun sama gak..mlas nk p kolah..sapai kene mrh ngn ckgu..ckgu ckap aku pandai syg la klau x p kolah..bangga pun ade gak..naik darjah 4..aku dok klas 1..ooo xsangka ooo..tapi kene saing ngan pelajar pandai arrr..aku kantoi camtu jew..gagal..tapi pas la naik darjah 5..darjah 5 aku kene kaw2 ngn cikgu..dengan xhadir kolahnya dengan pandainya..hehehehe aku kene hard la..maklum la UPSR dh dekat...dekat pa setahun je lagi....tahu 5 aku blh dkatakan berjaya la...last year di kolah tu...darjah 6..aku sekali lagi masuk kelas pandai...no 1..tapi sayng kelas kami terpaksa di bagi dua...kerana ramai kot..aku turun klas la..blaja pnya blaja..UPSR pn tba..akhirnya dapat la result..aku dapat 1A 2B 1C 1D..malu la...
tulah hasil dari benih yg aku tanam selama 6 thun d kolah tu...
aku dapat naik ke tingkatan 1 jgak....kesian mak ngn ayah aku..
dapat anak berong mcm aku...
dh hbs....salam....
de mase aku cita lg... 

No comments:

Post a Comment

MY ALL

My photo
Gerik, Perak, Malaysia
tentang orow...full name orow - Rozana Rasdi @ Orow Demilai...dilahirkan di Gerik Perak pada tanggal 04/04/1988..berdarah kacukan Siam..anak ke 5 dr 6 adik beradik..rapat ngn abg n mak..suka merajuk..xpandai nak marah orang..mudah terasa..kuat nangis..suka berkawan..mudah menyayangi seseorang..mudah jatuh cinta tp xpernah serius..suka benda2 yg boleh buat ketawa..layan instrumental..mudah berkawan..sayang sape2 yang anggap saudara...suka layan bolly..movie triller...whatever la...

Rozana Rasdi

Rozana Rasdi